BEBEĞİNİ ÖLÜME TERK EDEN ANNEYE 'İHMALİ KUSUR' SUÇUNDAN CEZA

Erzurum'da, nişanlısından hamile kalan ve doğurduğu bebeği yola atarak ölümüne neden olmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki A.A.’ya yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

19 Mart 2014 Çarşamba 14:54
BEBEĞİNİ ÖLÜME TERK EDEN ANNEYE 'İHMALİ KUSUR' SUÇUNDAN CEZA
Mahkeme anne A.A.’yı ‘ihmali kusur’ suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.
YARGITAY ‘MÜEBBET HAPİS’ CEZASINI BOZDU
Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, “Canlı olarak doğan ve yaşama kabiliyeti bulunan bebeğin, sanık tarafından öleceği bilindiği halde ölüm sonucunun gerçekleşmesi amacıyla doğduğu şekilde bırakıldığı, ölümün bebeğin sağlığı açısından oluşan olumsuz koşullar nedeniyle gerçekleştiği, olayda sanığın yükümlü olduğu bakım, koruma ve gözetime ilişkin davranışları gerçekleştirmemesi nedeniyle, öldürme suçunu ihmali davranışla işlediği anlaşılmıştır” dedi.
Yargıtay, sanığın ömür boyu hapis cezası yerine TCK’nın 83. maddesi gereğince ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan 20-25 yıl hapis istemiyle yargılanmasını istedi.
'PİŞMANIM'
Nişanlı olduğunu, 1 yıl öncesinden beraberlik yaşadıklarını ve bu birlikteliğinden hamile kaldığını söyleyen A.A., olay günü sancılandığı için hastaneye gitmek üzere anne ve babasıyla yola çıktıklarını belirterek "Yolda sancım aşırı artınca, otomobilden inerek doğumu gerçekleştirdim. Göbek kordonunu elimle kopardım. Ailemden çok korktum. Pişmanım’ diye ifade vermişti.
Yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezasını bozması üzerine 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşına çıkarılan anne A.A., ‘Alt soyuna ve çocuğa karşı ihmal, kusur suretiyle olası kasıtla öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
ANNEYE TAHLİYE
Mahkeme heyeti, A.A.’ya verilen hapis cezasını cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.
OLAY NASIL OLDU
Olay, 24 Ağustos 2008 günü Aşkale ilçesi Küçükova köyü yakınlarında meydana geldi. Turaç köyünde yaşayan A.A., aynı köyden O.A. ile nişanlandı. İstanbul'da inşaatlarda çalışan nişanlısından hamile kalan A.A., sancısı başlayınca annesi F.A. ve babası 47 yaşındaki B.A. ile hastaneye gitmek üzere yola çıktı. Küçükova köyü yakınlarında doğum yapan A.A., bebeğinin kordon bağını elleriyle kopararak araziye bırakıp ölümüne neden oldu.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2014 14:55
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBebek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.