ASLI'NIN HAYATINI KAYBETTİĞİ PİSTTE KEŞİF YAPILACAK

Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz yıl antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla 7 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

31 Ekim 2013 Perşembe 13:50
ASLI'NIN HAYATINI KAYBETTİĞİ PİSTTE KEŞİF YAPILACAK
Mahkeme heyeti 21 Ocak’ta Aslı’nın hayatını kaybettiği pistte keşif yapılmasına karar verdi. 

Konaklı Kayak Merkezi’ndeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul’dan Erzurum’a gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken düşerek tahta kar perdelerine çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Milli kayakçı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan Erzurum 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nemutlu ailesinin itirazı üzerine Genel Sekreter Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi’nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan da aynı mahkemede ve aynı suçtan yargılanmaya başlandı.

Erzurum 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 kişi hakkında açılan davanın görülmesine bugün devam edildi.



"12 OCAK ASLI'NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ OLDUĞU İÇİN BUGÜNLERDE KEŞİF YAPILMASINI İSTEMİYORUZ"

Mahkemede olayın oluş şeklinin tespiti ve delillerin değerlendirilmesi için olay yerinde Ocak ayında keşif yapılması istendi. 12 Ocak’ta keşif yapılması talebine aile, Aslı’nın ölüm yıldönümü olması nedeniyle tepki gösterdi. Anne Nemutlu mahkemedeki konuşmasında "12 Ocak Aslı Nemutlu'nun ölüm yıldönümü olduğu için o güne yakın zamanda keşif olmasını istemiyoruz. Keşif ya Ocak ayının ilk haftası olsun ya da Ocak ayının son haftası olsun" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine mahkeme heyeti keşfin 21 Ocak saat 10.00'da yapılmasına karar verdi.

Duruşma sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan anne Nemutlu, “Bilirkişi heyetinde teknik üniversitelerden meteoroloji uzmanı inşaat mühendisi olmasını istemiştik. Hem pistin yanlış yapılandırıldığı kar perdelerinin orada konuşlandırılmaması gerektiği belirtilmişti. Bu çok önemli. Tahta kar perdelerinin olması yanlış. Meteoroloji ve inşaat mühendisleri daha önceki raporlarda bu doğrultuda görüş belirtmişti. Zaman içerisinde ne olduğunu göreceğiz. Tartışma bu yüzden alevlendi. 12 Ocak Aslı'nın ölüm yıldönümü olduğu için haklı olarak keşfi bu tarihte istemedik. 21 Ocak’ta keşif yapılacak” diye konuştu.

(EH-AT-SO-Y)

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2013 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmaz Hakkı 2013-11-01 16:26:43

ya bu ailenin istediği nedir bir sorsalar cevap alacaklar ama, dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, verin ellerine parayı bakın nasıl susuyorlar, artık tazminat mıdır nedir versinler şunlara erzurumu oyalamasınlar artık...