ARKADAŞINI PAZARLAYAN HAYAT KADININA 1 YIL 8 AY

Erzurum’da hayat kadını 29 yaşındaki A.Ç., arkadaşı H.T.’yi fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

15 Ocak 2014 Çarşamba 11:06
ARKADAŞINI PAZARLAYAN HAYAT KADININA 1 YIL 8 AY
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 18 Mart 2013 günü bir ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği’nde görevli sivil polisler müşteri kılığına girerek kadın pazarlayan A.Ç. ile Yakutiye İlçe Merkezindeki Paşalar Caddesi üzerinde buluştu. Arkadaşı H.T için bir gecelik ilişki karşılığında polislerden 200 TL isteyen A.Ç pazarlık yaptığı kişilerin polis olduğunu öğrenince şoka girdi. Suçüstü yakalanan A.Ç gözaltına alındı. Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan A.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde arkadaşını “fuhuş’a teşvik etmek” suçundan hakkında 4 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan patron A.Ç. karar duruşmasında verdiği ifadesinde, ”Başka kazancımız olmadığı için arkadaşım olan H.T. ile birlikte fuhuş yaparak para kazanıyoruz. Ben arkadaşımı kesinlikle zorla fuhuş yaptırmadım. Beraatımı istiyorum” dedi.
“ŞİKÂYETÇİ DEĞİLİM”
Sivil polisler tarafından seri numarası alınmış 200 lira ile suçüstü yapılan H.T.,”Ben kendi rızam ile fuhuş yapmaya çıktım. Kimsenin baskısı altında fuhuş yapmadım. Arkadaşımla birlikte fuhuş yaparak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan A.Ç.’i, hayat kadını arkadaşı olan H.T.’yi “Zorla fuhuş’a teşvik etmek’ suçundan 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen hapis cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 15.01.2014 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.