9 KAMU GÖREVLİSİ ASLI'NIN ÖLÜMÜNDEN YARGILANIYOR

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak Erzurum Valiliği'nin talimatnamesine uygun hareket etmedikleri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar'ın da bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' dolayı açılan davanın görülmesine bugün başlandı.

14 Kasım 2013 Perşembe 18:10
9 KAMU GÖREVLİSİ ASLI'NIN ÖLÜMÜNDEN YARGILANIYOR
2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nce görülen davada sorumlular hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Konaklı Kayak Merkezindeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken düşerek feci şekilde can vermesiyle ilgili olarak Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nemutlu ailesi, savcılığa müracaat ederek, TKF Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan hakkında da şikayetçi oldu ve bu isimler hakkında da dava açıldı.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Kayak Federasyonu Başkanı Ayık ve 7 kişi hakkında görülen dava devam ederken, Savcılık, Erzurum Valiliği'nin 12 Aralık 2011'de yayınladığı 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle aralarında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar'ın da bulunduğu kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ve Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi'ndeki tesis amiri Metin Aydoğdu, Konaklı Kayak merkezi tesis eski amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü spor servis şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat bugün hakim karşısına çıktı.

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik mahkemede verdiği ifadesinde “Konaklı’da tedbir alınmadığı ifadesine katılmıyoruz. Kaldı ki Erzurum Valiliği müsabaka yapılacağı 13-15 tarihlerinde görevlendirme yapılmıştır. Ambulansımız 19 dakika sonra olay yerine ulaşmıştır. Hava helikopterinin kalkması yarım saat sürerdi. Fakat ambulans 19 dakikada ulaşmıştır. Sağlık ekiplerimizin ve benim kusurum yok. Beraatimi istiyorum” dedi.

Vançelik, “Biz 13-15 Ocak tarihlerinde yapılan müsabakalar için ambulans görevlendirdik. Antrenmanın yapıldığı gün görevlendirme yapılmadı. Çünkü bize gelen müsabaka tarihlerine göre gerekli sağlık tedbirlerini aldık” diye konuştu.

112 başhekimi Dr. Gürsel Bedir ise, “Valiliğin genelgesine göre kayak tesislerinde sürekli ambulans bulunuyor. Konaklı yolu çoğu zaman kapalı oluyor. Biz sadece müsabakanın yapıldığı tarihte ambulans görevlendirdik. O günde ambulans görev yerindeydi. Suçsuzum.”

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür Fatih Çintimar ise ifadesinde, “Öncelikle milli sporcumuz Aslı Nemutlu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim bu kazada kusurumuz yok. Ben aynı zamanda Atletizm Federasyonu Başkanıyım. Kaza pist harici antrenman sırasında olmuştur. Bizim ambulans bulundurma yetkimiz de yok. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme yaklaşık 3 saattir devam ediyor.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2013 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.