50 YILLIK KARISINI BALTAYLA ÖLDÜREN DEDEYE MÜEBBET HAPİS CEZASI

Erzurum’da, elli yıllık resmi nikahlı karısını öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman, tutuklu yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

14 Ocak 2015 Çarşamba 13:00
50 YILLIK KARISINI BALTAYLA ÖLDÜREN DEDEYE MÜEBBET HAPİS CEZASI
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemi ile tutuklu yargılanan Ali Kahraman, karar duruşmasında şunları söyledi: "Horasan'ın Kırık köyünde ikamet ediyorum. Eşim Adalet ile birlikte Erzurum'a taşındık. Evde tek başımıza yaşıyorduk. Kaldığımız eve 250 lira kira ödüyordum. Köydeki evimizi bırakıp, Erzurum'a geldikten sonra, geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle Adalet ile aramızda tartışma çıkıyordu. Ben köyüme dönmek istedim fakat, Adalet buna karşı çıkınca yine tartıştık. Sahur gecesi namazı kıldıktan sonra eşimi öldürmeye karar verdim. Gece boyunca sabaha kadar gözlerime uyku girmedi. Eşim Adalet'in uykuya dalmasını bekledim. Sonra, kömürlükte bulunan kazmayı alarak eşimin uyuduğu odaya girip kazmanın keser kısmı ile kafasına bir kaç kez vurdum. Vurduğumda eşimin kafasından kanlar akmaya başladı. Sabahın ilk ışıkları ile adliyeye giderek teslim oldum."



CEZA EHLİYETİ VAR

Sinirsel rahatsızlığı bulunduğu yönünde ifade vermesi üzerine Ali Kahraman hakkında ceza ehliyetinin olup olmadığı yönünde Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, "Kasten öldürme suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algıladığı ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmadığı" yönünde rapor verildi.



MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Karar duruşmasında, eşi Adalet Kahraman'ı kazma ile vurarak öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman, 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen hükümle birlikte Ali Kahraman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.



OLAY

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, cinayet olayı 2 Temmuz 2014 günü Yakutiye İlçe Merkezi Yoncalık Mahallesi Değirmen Sokak 6 numaralı evde meydana geldi. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 81 yaşındaki Ali K., eşi Adalet Kahraman'ın kendisi ile birlikte köye gelme isteğini reddetmesi üzerine sinirlenerek kömürlükten aldığı kazmayı yatakta uyuyan 50 yıllık karısı Adalet Kahraman'ı kafasına bir kaç kez vurarak öldürdü. Ali K., olayın ardından adliye polis noktasına giderek teslim oldu. 

Editör

Son Güncelleme: 14.01.2015 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.