2 çocuğu sırtından vuran şahıs tutuklandı

Erzurum'da 'canım sıkılınca ateş' ettim diyen ve 2 çocuğu sırtından vuran şahıs, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

admin
admin
23 Haziran 2017 Cuma 21:18
2 çocuğu sırtından vuran şahıs tutuklandı

Erzurum'da, tüfeğiyle sokağa rastgele ateş açarak 2 kız çocuğunu yaraladığı iddia edilen kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Palandöken ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Ömer Faruk A, iddiaya göre iftar saatine kısa bir süre kala havalı tüfeği ile karşı apartmanın duvarındaki şişeye ateş etti.

Bu sırada apartmanın yanında oynayan 4 yaşındaki S.B. ve 6 yaşındaki İ.K, açılan ateş sonucu sırtından yaralandı.

Çocuklar, kaldırıldıkları hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, olayın ardından şüpheli Ömer Faruk A'yı gözaltına aldı.

Ömer Faruk A, ifadesinde, duvar üstündeki kola şişesini vurma kastıyla ateş ettiğini öne sürerek, "İftara az bir süre kalmıştı. Duvarın üstünde kola şişesi olduğunu gördüm. Havalı tüfekle ateş ettim vuramadım, ardından bir kez daha ateş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben kesinlikle onlara ateş etmedim." dediği belirtildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaralı çocukların aileleri ise zanlının serbest bırakılmasına tepki göstererek, bir an önce cezalandırılmasını istedi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Dosyaya bakan cumhuriyet savcısı, kamuoyunda tepkilere neden olan olayın failinin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasının ardından itirazda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli Ömer Faruk A'yı tekrar gözaltına aldı.

Zanlı, çıkarıldığı adliyede sevk edildiği mahkemece "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

BASIN MENSUPLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ömer Murat A., elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılarak cezaevine götürülürken basın mensuplarına tepki gösterdi.

Ömer Murat A., "Kardeşim bir şey yapmadım, kazayla oldu. Pişmanım diyorum da kazayla oldu. Hayatımda ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Ben okulunda insanım ya. Kazayla diyorum ya. Bir yerden sıçramış gitmiş, girmiş. Şişeyi vurdum oradan sıçramış parçalanmış saçma. Siz neyi çekiyorsunuz ki? Haberlerde yazmış yok onu tehdit etti yok bunu tehdit etti diye. Benim kimseyi tehdit ettiğim yok" dedi.

AVUKAT KARA: İTİRAZ EDECEĞİZ

Ömer Faruk A.'nın Avukatı Zinnur Kara, tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirtti. Zinnur Kara, şöyle değerlendirdi:

"Cam şişelere ateş ederken duvar arkasındaki çocuklar taksirle yaralanmıştır. Küçük çocuklarda hayati tehlike bulunmamakta, taburcu edilip evlerine götürülmüştür. Saçmaların etkisi ile deride lezyon oluşmuş, iç orgalarda, sinirde veya damarlarda herhangi bir zaiyat bulunmamıştır. Bütün bunlara esas olan tutuksuz yargılanması gerekirken, medya baskısı ile Cumhuriyet Savcıslığı adli kontrolle salıverilen şüpheliyi bu kez tutuklama cihetine gitmiştir. Verilen bu kararın vicdanları yaralayacağı kanaatindeyiz. Zira esas tutuksuz yargılanmadır. Kaldıki alabileceği ceza erteleme kapsamında. Bu nedenle en kısa süre içerisinde tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Ailelerin durumunu, üzüntüsünü de anlıyoruz. Müvekkilim maddi ve manevi olarak ailelere yardımda bulunmayı düşünmekte. Üzücü bir olay kesinlikle kasıt yok."

Editör

Son Güncelleme: 23.06.2017 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.