2007 yılında 2 bin 100 lira maaş alırken, bugün cirosu 180 milyon dolar. Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı köyünde madenci bir babanın beş çocuğundan birisi olarak dünyaya gelen bir dadaş. Kasap çıraklığıyla hayata atılan, kısa bir zaman içerisinde yurt içinde ardından da dünya çapında nam salan bir genç. Kendine özgü ilginç tavırları ve o meşhur tuz serpme hareketiyle dünyada en çok tanınan isimlerden birisi. Onun adı Dadaş Nusret Gökçe.

İstanbul’da başlayıp kısa sürede Ankara, Bodrum, Dubai, Abudabi, Doha, Miami, New York’ta Nusr-et markasıyla şubeler açan bu çılgın dadaş, bir dahaki sene sonuna kadar da Erzurum’da yapılması planlanan Hilton Erzurum otelinde Nusr-et restaurantlarının bir şubesini açmış olacak. Şimdi mutlaka birileri, ‘’Hangi Erzurumlu bu süper lüks mekana gidecek’’ diye soranlar olacaktır eminim. Bu kentin, özellikle kış turizminde dünyanın en iyi beş kayak merkezi arasında olduğunu ve turizmde parlayan bir yıldız olduğunu hatırlatarak devam ediyorum.

İki yıldan beridir siyasilerinin 3 kilometrelik havalimanı pistini yaptıramayan Erzurum’un vefalı çocuğu Nusret, dünya çapında tanıtım ve reklamlar yapıyor. Doğduğu ama doyamadığı memleketi Erzurum’u dünyaya tanıtan Nusret Gökçe, Büyükşehir belediye Erzurumspor’un süper lige yükselmesini bile dünya yıldızlarına reklam ettirdi. Karim Benzema, Luka Modric, Frank Ribery, Achraf Hakimi gibi futbol dünyasının yıldızları, haritada adını bile bulamayacakları dadaşlar diyarı Erzurum’un futbol kulübünü sosyal medya hesaplarından tebrik ederek, dünyanın gündemine taşıdılar. Rahmetli İbrahim Erkal’ın vefatından sonra Erzurum tanıtımı işini görünen o ki, Nusret yapacak.

Yüzünü güldürmeyen bu toprakları unutmayan, doğduğu köye külliye yaptıran, Erzurumspor’u dünya gündemine taşıyan Nusret’in yaptığı bu lobi hakikaten de paha biçilemeyecek kadar değerli. Görevleri olmasına hatta bunun karşılığında maaş aldıkları halde ağızlarını açmamaya yeminli vekillerimize karşın Nusret, memleketini dünyaya reklam ediyor. Çok yakın bir zamanda da Erzurum Valisi Okay Memiş’in davetiyle yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yine restaurantlarının ihtiyaçlarının büyük bir kısmını da Erzurum’dan karşılayacak. Dünyanın dört bir tarafındaki Nusr-et restaurantlarında Türkiye’nin et ambarı olarak bilinen Erzurum’un eti tüketilecek. Bölge insanına maddi destek olunacak, şehir resmen el aleme reklam edilecek..!

Yaptığı fahri elçilik ve lobi çalışmalarıyla Nusret, tıpkı İbrahim Erkal gibi dadaşların gönlünü fethederken, popülaritesini de her geçen gün daha fazla artırıyor.

Helal olsun sana be Nusr-et…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.