Adım: Duru Zeynal. Dr Melih Zeynal'ın kızıyım.

İki yaşındayım. Henüz yedi aylıkken hatırlayamadığım canım babam hastalanmış. Atatürk Üniversitesi Hastanesine giderek tomografi çektirmiş, 16 Şubat tarihinde ERCP ile safra taşını doktor almaya çalışmış.

Dedemden dinlediğim kadar doktor safra kanalını delmiş, akan safra suyu zehir etkisi yaparak Pankreası perişan etmiş, doktor taşı alamadan operasyonu bitirmiş.

Babamı servise çıkarmışlar. Babam acılar içinde kıvranırken Genel Cerrahi bölümünden gelen bir Profesör dedeme aynen şunları söylemiş:

"Melihi hemen ameliyata alacağız. İçeriye dolmuş olan gazı tahliye edeceğiz, hastayı rehabilite ettikten sonra "Safra kesesini" alacağız demiş".

Dedem ve ekip babamı hemen tomografiye götürmüşler. Filim çekilmiş. Tekrar babamı servise çıkarmışlar.

Fakat doktorlar bir daha gelmemiş ve babamı ölüme terk etmişler. Dedeme söylenenlere göre Genel Cerrahi bölümünde operasyon konuşulmuş, fakat ameliyatın yapılmaması yönünde bölüm başkanı "ameliyat yaparsak elimizde patlar" diye bölüm başkanı fikir beyan ederek ameliyatı engellemiş.

Babam dört gün acılar içerisinde kıvranıp ruhunu teslim ettikten sonra kalp masajıyla geri döndürmüşler ve başta yapmaları gereken ameliyatı öldükten sonra yaparak doktorlar ikinci bir suç işlemiş.

Sonunda Genel cerrahi hocalarıyla Endoskopi bölüm hocaları arasındaki çekişme sonucu babamı 19 Şubat 2016 tarihinde vefat etmiş. Ben yetim kaldım. Annem perişan oldu. Dedem ve ninemin iki gözü iki çeşme oldu.

14 Mart 2016 tarihinde "Dedeman otelinde" Siyasiler ve Doktorların katıldığı Tıp Bayramı yemeğinde Dedem kürsüden çağrı yaparak babamın ölümüne giden yolu bağımsız bir bilim heyetinin araştırmasını istemesine rağmen Atatürk Üniversitesinin yöneticileri olayın üstüne gidip işi aydınlatmaları gerekirken dedemi protesto ederek salondan ayrılmışlar.

Annem 18 Haziran 2016 tarihinde Cumhuriyet savcılığına baş vurarak Adli süreci başlatmış, ancak Cumhuriyet savcılığı 18 Şubat 2017 tarihinde Atatürk Üniversitesine resmi yazıyla konunun soruşturulabilmesi için onay istemiş.

Fakat bu satırları karaladığımız 10 Temmuz 2017 tarihine kadar hiç bir gelişme olmadı. Hatta kulağımıza hoş olmayan bilgilerde geldi.

Şimdi sizlerden bir yetim olarak şunu istiyorum. Rektör Amca, Savcı Amca, Hakim Amca ne olur babamla ilgili dosyayı inceleyin. Adalet yerini bulsun yönetici amcalarım.

Sizden isteğim :

1- Babamı ölüme götüren ERCP olayını yapan doktorun ben hata yaptım dediği halde muhakkikler neden işin üstünü örtmeye çalışıyor?

2-Genel Cerrahi hocaları neden ettikleri yemine sadık kalmayarak babamın acı içinde ölümüne seyirci kaldılar?

3-Dönemin rektörlüğü dedemin isteklerine neden kulaklarını tıkayarak gerekli araştırmayı yaptırmadı?

Lütfen bu sorularıma bağımsız ve tarafsız bir bilim heyeti oluşturarak sorularıma cevap arayıp versinler.

Lütfen, "Adaleti sağlayın yönetici amcalar".

YETİM DURU ZEYNAL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir25 2017-07-10 21:54:09

Duru'nun babasız kalmasına sebep olanlara sessiz kalındığı vakit, belki nice Duru'lar babasız kalacak..

Avatar
Fahrettin fahri 2017-07-10 21:22:11

Herkes sorumuluğunu bilecek

Avatar
Selim Tavlaşoglu 2017-07-10 20:26:11

Canım kızım....

Baban o kadar iyi bir dost ve iyi bir arkadaştiki bizlere.karincayi bile incitmezdi.mevlam sana ve ailene sabırlar versin.hakli olduğunuz davanizda sonuna kadar yanınızdayız.canimizi yakanların cezasını alması dileğimiz. Tekrar başınız sağolsun ve Melih gardasimin kabri nur içinde olsun.

Avatar
Harun Velioglu 2017-07-12 16:14:27

Hocam üç yıl önce eşimi aynı şekilde öldürdü verdiler aynı süreci bende yaşadım dosyadan haber yok turkiyede adalet yok kısacası başınız sağolsun

Avatar
Melek 2017-07-11 22:34:40

Az önce yorum yaptım yayınlanmadı duru bebek gibi beni de annemden ayiran göğüs servisi doktorlarının birkaçını ve hemsireleri bana yaşadıklarının aynısını yaşasınlar insAllah

Avatar
Melek 2017-07-11 22:26:55

Evet dr hatasindan bende annemi kaybettim doktirlarin henen hepsi hastalara karsi cok egoist davranıyorlar zaten hasta hakkinda bile doğru dürüst bilgi vermiyorlar sanki basımıza haşa ALLAH kesiliyorlar bilmiyorlarmi onlara da sevdiklerine de ölüm var biraz merhamete gelsinler evet ben duru bebeği görünce içim parcalanıyor o çoçuğun günahı neydi baba sevgisinden şefkatinden mahrum kaldı o mazlum coçugunda benimde ahim sebep olan doktorlardan çıksın inşAllah benimde o dönem göğüs servisinin doktorlarını başhemsiresini ve hepsini ALLAH a havale ediyorum onlari da bana yaşattıklarını yaşasınlar insAllah aminnn defalatca aminnn