Halkın en değerli olduğu zaman ne zamandır diye sorsalar cevabınız ne olur? Hiç düşündünüz mü? Hemen söyleyeyim. Elbette ki, seçim zamanları. Çünkü, kim olursa olsun, ne olursa olsun tüm vatandaşların elinde bir mühür vardır. Bu mührü kazanmak isteyen siyasetçiler, varlarını yoklarını ortaya koyar ve vatandaşın hoşuna gidecek şeyler söylerler.
Malumlarınız olduğu üzere ülkemiz 7 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek. Mebus adayları şu günlerde harıl harıl çalışıyor, halka koşuyor, vatandaşla kucaklaşıyorlar. Partilerin genel başkanları da miting alanlarında ülkeyi yönetmeye talip olduklarını halka anlatıp reylerini istiyorlar. Ama bu seçim diğerlerinden çok farklı. Çünkü, partilerin seçim bildirgelerinde ilk madde asgari ücret. Kimi bin 400 lira diyor, kimi bin 700 lira, kimi 2 bin lira diyor. Bir tutarsa yaşadı asgari ücretli…
Ülkemizde yıllardan beridir asgari ücrete yıllık 30 ila 60 lira arasında zam yapılıyor. Bu sistem devam ettiği sürece yaklaşık olarak 7-10 yıl sonra asgari ücret bin 500 lira olacak. Bugün itibariyle bin 500 lira iyi para ancak dediğimiz gibi bugün itibariyle. Ülkemizde binlerce insan asgari ücretle hayatlarını sürdürüyor. Başka kentleri bilmiyorum ama Erzurum’da çoğu işletme asgari ücretle istihdam sağlıyor.  Asgari ücretin üzerinde para ödeyen işletmelerde maaşın asgari ücret kısmını bankaya, geriye kalan kısmını da elden ödüyor. Hiç yoktan iyi ama ya asgari ücret sahiden de mesela bin 500 lira olursa…
Memuriyete yeni başlayan bir memurun 2 bin lirayla işe başladığını düşündüğümüzde bin 500 lira hiç de fena değil. Ne dersiniz..? Miting meydanlarında parti genel başkanları bu asgari ücret rakamını dillendirdiği sürece rakamın makul seviyelere çıkacağını ümit ediyorum. Çünkü, partiler birbirlerinin vaadlerini kullanıyorlar. Ne kadar çok dillendirilirse, iktidara gelecek parti de o kadar konunun üzerinde durur gibi geliyor.
Bu şekilde devam ederse, 7 Haziran’da kazanan asgari ücretli olacak. Yarış kızıştıkça, genel başkanların dediğine göre, asgari ücret artacak, artmasa bile üzerindeki vergiler azalacak hatta tamamen kalkacak.  Çünkü, seçimlerde iyi olan kazanacak. Böylece işverenin işi de kolaylaşacak. Artık maaşın bir kısmını bankaya bir kısmını da elden vermek zorunda kalmayacak. Hem devlet kazanacak hem de asgari ücretli.
Bu seçimleri kim ya da kimler kazanacak bilemem ama 7 Haziran’da kazanan kesinlikle asgari ücretli olacak. Çünkü, partilerin ilk vaadi asgari ücret üzerine. Örf, adet gelenek ve de inançlarımızda sözler tutulmak içindir.
Ve hepsinden önemlisi de söz,  namustur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.