Evet bugün 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü 10 Ocak 1961’den beri düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.

Bu anlamlı günde bir şeyler yazmamak olmazdı diye düşündüm

Evet ben gazeteci değilim ama yıllardan beri makale yazıyorum, zaman zaman tv lerde hobi olarak program yapıyorum. Bulunmuş olduğum konum gereği de basın toplantıları veya basın bültenleri yayınlıyorum yani ne kadar uzaksam bir o kadar da yakınım gazetecilik sektörüne.

Çalışan gazetecilerin ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını ve kar kış dinlemeden hiçbir arazi şartlarına boyun eğmeden, azimle ve şevkle bir o kadar da severek görev yaptıklarını görevlerinin hakkını vermek için ellerinden gelen tüm şartları zorladıklarını gayet iyi bilirim.

Olumlu veya olumsuz her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin yaptıkları bu zor görevleri karşısında her türlü tehdit ve yıpranma ile karşı karşıya kaldıklarını maddi olarak ta yaptıklarını görevlerin karşılığını alamadıklarını her kes gayet iyi bilir ama hiç kimsenin de dile getirmediği malumdur.

Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin, basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.