Eğer bugün Erzurumlu teknik heyet ve de yöneticiler Kocaeli’den alınan 1 puana seviniyorsa vallahi hem yazık hem de çok ayıp ediyorlar! Kadro kalitesi bakımından o Kocaeli Birlik takımına 10 basacak bir takım eğer o 1 puanı kazanç filan görüyorsa başımız fena halde dertte demektir. Hele de teknik direktör Ahmet Yıldırım bu 1 puana sevinip-meviniyorsa hiç işim olmaz onunla daha. Gördüğünüz gibi doluyum,durun biraz içimi boşaltayım..
***
Erzurum bildiğim kadarıyla şampiyonluğa oynuyor. Geçen sezonki kadroyu muhafaza ettiği gibi yeni isimlerle de güçlendirdi. Öyle değil mi? Yine gördüğüm kadarıyla yöneticiler de bu şampiyonluk işine taraftarı bayağı bir inandırmış. Her maçını 10 binin üzerinde seyirci ile oynuyor olması da ayrıca bunun bir ispatı. Nobre, Engin ve Fahri gibi klas oyuncuları da kadrosunda barındırması buna bir delalet. Oyuncuların beş yıldızlı şartlarda kamp, idman ve maç yapmaları da kanıt. Peki böylesi bir durumu varken bu Erzurum Kocaeli gibi vasat bir takımın maçında nasıl mahkum oynar? Bence soru da bu, sorun da bu!
***
Bir  ilk yarı seyrettik Kocaeli’de, inanılır gibi değil. Bu Kocaeli’nin Birlik’i ne ki beraberliği ne olsun Allah aşkına! Belki Of’u deplasmanda yenmiş, çıkışta amma velakin pozisyonun p’sini bulmaması gereken Kocaeli, hem pozisyon hem de gol buldu bu yarıda. Hoş ben de olsam şımarırdım öyle. Bu Kocaeli bir ara öyle bir hale geldi ki inanıyorum ki 3 puanı çantada keklik görme gafletine de kapıldılar! Bakın beyler! Erhan Çelenk’in kalecinin kurtardığı bir gollük vuruşu vardı, onun dışında Erzurum pozisyon da bulsa gam değil. Kusura bakmayın ama benim aklıma başka şeyler gelir. Mesela, demek ki direkt çıkamasak da ilk 5’den çıkarız diye düşündükleri gelir aklıma! Yoksa başka türlü olmaz. Kendi yarı alanına kapanan, rakibin üstüne gelmesini bekleyen, aralara atılacak toplarla rakip kalede pozisyon bulmayı uman bu kadar tedbirli bir Erzurum zaten bana hiç şampiyonluğa oynuyor havası vermez, o maç itibariyle vermedi de zaten. Tamam, nihayetinde çıkşıta bir takım, tedbir tedbir de o kadar da değil! Dikkat ettim, 1-0 mağlup durumdayken, dakika da 40 iken Nobre dahil rakibin bir tac atışında mavi-beyazlıların tamamı kendi yarı alanlarındaydı. Kocaeli Erzurum’u gittikçe yarı alanında kalmaya zorluyor! Bu nasıl olurdu? Eski yöneticilerden Lütfettin Çapadağ ile Yalova’dan bu maç için gelen ve maçı beraber izlediğimiz Beleş Memmet bile şaştı kaldı bu işe doğrusu..
***
Bir şey demiyorum, hele de hadsizlik etmek istemiyorum ama bir defa Mehmet Albayrak ve Halil İbrahim Tuna gibi iki etkili oyuncu niye hoca bu maçta direkt oynamadı, anlamakta bayağı bir zorlandım. Sen kafaya oynayan takımsan eğer içerideymiş gibi oynayacaksın Ahmet hocam! Tamam, Nobre ile başla ama yanında Mehmet Albayrak’ı koysan, biraz da pısırık değil de hücum oynasan ne kaybedersin? Hadi diyelim Mehmet Albayrak sakattı, o yüzden ikinci yarıda görev verdin. İlk yarıda Nobre’nin yerine ona görev verseydin kim küserdi? Savunmayı Kocaeli yerine sen ileride tutsaydın daha seni kimse tutamazdı be hocam! Halil İbrahim Tuna’yı ikinci yarı oyuna soktuktan sonra gördük, yine savunmanın kafasını allak-bullak etti. Niye aynını ilk yarıda yapamasın ki? Bu takıma hücum yakışıyor, saldırmak bu takımın üzerinde güzel duruyor. Önde oynamayı şiar edinmelisin. Bırak korkan taraf Kocaeli olsun, sana ne oluyor? Çok çok yenilirsin, daha ne olur. Şimdi 1 puan aldın da başın göğe mi erdi? İyi güne mi kaldın? Yine en az 5 tane pozisyon verdin, yine İstanbul mağlubiyeti gibi bir mağlubiyet gerçeğiyle karşı karşıya kaldın. Gerçi o aldığın puanın mimarı da kaleci Ramazan’dır,  rakip son vuruşlarda biraz dikkatli olsa onu da bulamayabilirdin ya, neyse!
***
Uzun uzun yazmayayım, kısa kısa anlatayım diyorum ama bak yine uzattım lafı işte. Laf olsun torba dolsun diye demiyorum bunları. Erzurum bu ligde kafadan PTT ligine gidebilecek belki iki takımdan biri. Hasankaleliyiz de o kadar da değil, görüyoruz işte! Böyle güzel oyuncu kadron var, play-off’u aklına getirirsen yazık olur. Sonra çok ah, of çekersin ama iş işten geçer. İşinizi öğretecek halimiz yok, hakkımız da yok. Savunmanı elbette sağlama alacaksın ama daha çok top çalacak, o topları olumlu kullanacak, topla mesafe katedecek, son vuruşları da yerinde bir takım olmaya bak! Bak o sıra sen de Kocaeli’den alınan 1 puana sevinenlere benim gibi bakıp hem şaşıracak hem de güleceksin!
-- 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.